Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 10:03 - Истинската полза от броениците
Автор: taniatsiolakidou Категория: Забавление   
Прочетен: 13730 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 11.11.2015 15:02


  Днес броениците, без да изгубят своето първоначално предназначение, се представят пред нас в ново качество. Според лекарите обикновеното премятане на мънистата позволява на човек да се съсредоточи, да приведе в ред своята нервна система и дори има оздравителен ефект. Нервните окончания на върховете на пръстите непосредствено се съотнасят с мозъчните центрове. При това върху тях има биологичноактивни точки, свързани чрез енергетични канали с различни органи.

Изследванията показват, че с помощта на броеница може да се преодолее безсънието. При премятането на зърната по-добре се възприема различна информация, особено ако тя трябва да се запомни в строга последователност. Броеницата може да помогне да се извлече заложена в тайниците на паметта ни информация.

Премятайки мънистата с различни пръсти, може да се влияе на различни страни от жизнената дейност на организма, да се коригират емоционалното състояние и физиологическите функции. Японският учен Намикоши Токухиро предлага следните препоръки при използването на броениците.

- Ако заедно с палеца работите и с показалеца, по този начин се облекчава главоболието, изравнява се затрудненото дишане, стимулират се стомахът и задстомашната жлеза.

- Ако работи средният пръст, се тушира гневът или депресията, подобрява се работата на червата.

- Ако премятате мънистата с палеца и безименния пръст, повишава се устойчивостта на организма към магнитни бури и промени в налягането.

- Не е лесно да се научи човек да прехвърля зърната на броеницата с палеца и малкото кутре, но е добре да се постараете: такива движения ще способстват за подобряване на сърдечната дейност.

- Ако премятате броеницата в свит юмрук, което въздейства на нервните окончания на дланта, ще нормализирате работата на всички вътрешни органи.

Днес се продават голямо разнообразие броеници, направени от минерали, метал, керамика и дори пластмаса. Не бива да се съблазнявате от евтините изделия - по-добре си купете броеница от природни минерали - полускъпоценни камъни. Тогава към въздействието на масажните движения ще се добави и ефектът, оказван от свойствата на различните камъни.

Броениците могат да бъдат направени от хематит, ахат, авантюрин, аметист, лудит, лунен камък, нефрит, корал, тюркоаз, гранат, оникс, котешко, соколово или тигрово око, турмалин или планински кристал /прозрачен, бял или светлорозов/. Тези минерали са носители на Ин енергия според Фенг-шуй. С присъствието си те действат като магнит, поглъщайки отрицателната енергия и извеждайки я от организма.

Два други често използвани камъка са карнеол /сердолик/ и кехлибар. Те, напротив, носят в себе си Ян енергия, която щедро се дарява на уморения човек. Много са ги ценели монасите - те им помагали да останат бодри по време на нощните молитвени бдения.

Важно е при работа с броеници, да ги изчиствате, да сваляте от тях негативната енергия. Броеницата е добре да се измие в леко подсолена вода, а след това да се изплакне под течаща вода и да се изсуши. Може да бъде зареждана и прочиствана на директна слънчева или лунна светлина, или дори само посипана за около час с морска сол или поставена под пирамида /независимо от какво е направена/.

Броениците могат да станат прекрасен подарък за Великден или изобщо по какъвто и да е повод, и ваш постоянен спътник - атрибут, който лесно да носите със себе си, като прибягвате до помощта му при молитва, медитация в момент на стрес или когато трябва да се съсредоточите. Освен това те помагат да решите "проблема с ръцете", който често става причина за повишена нервност при плахите и срамежливи хора, и помагат да се избавят от нежелателните навици пушачите, които искат да откажат цигарите, но ръцете им неволно се протягат към кутията.

С богат каталог от броеници от полускъпоценни камъни можете да се запознаете от тук:
www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewSection/7:29/broenici-ot-prirodni-kristali.html
А с кехлибарени броеници от тук: www.hiromantia-ezoterika.com/bg/catalogue/%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%B5%D1%85%D0%BB%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D1%80.html

imageimageimage





Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taniatsiolakidou
Категория: Забавление
Прочетен: 324646
Постинги: 36
Коментари: 48
Гласове: 111
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930