Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2009 19:19 - Хълмове
Автор: taniatsiolakidou Категория: Забавление   
Прочетен: 4038 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.04.2010 16:30


www.hiromantia-ezoterika.com
 
Възвишенията на вътрешната страна на ръката в хиромантията се наричат хълмове. Хълмовете се отъждествяват с енергиите в живота, с качествата които могат да се развият по положителен или отрицателен начин, долините с недостатъците, загубите, или идеализма, а линиите и знаците по тях - с влиянията и пътищата за действие. Пет от тях се намират в основата на всеки пръст, като съответно носят неговото име, а останалите пет се намират в средната и долната част на дланта:
 

1.Под палеца-хълм на Венера;

2.Под показалеца-хълм на Юпитер;

3.Под средния пръст-хълм на Сатурн;

4.Под безименния пръст-хълм на Аполон или Слънцето;

5.Под кутрето-хълм на Меркурий;

6.Външен хълм на Марс/под хълма на Меркурий/;

7.Вътрешен хълм на Марс/над хълма на Венера/;

8.Хълм на Луната/в края на дланта под горния хълм на Марс;

9.Хълм на Плутон;

10.Хълм на Нептун;

12.Равнина на Марс;а на Уран;
image
Ако си спомняте в раздела по Дерматоглифика беше уточнено, че всеки хълм на дланта има свой връх, наречен троен свод. Там където кожния рисунък образува триъгълник от три свода, се намира върхът на дадения хълм. При липса на този знак се приема, че липсва и самият хълм.

 Разбира се, хълмовете може да са изместени встрани, като на тяхно място да са разположени долини. В този случай, в зависимост от преценката ни за човека, бихме могли да кажем, че си имаме работа с идеалист, с човек, който в името на нещо, се е отказал от своите призвания, сили и възможностти.

Гадаенето по хълмовете се определя от големината, формата и набраздеността им. Те зависят от предопределението на човека, начина му на живот, и професията му.

Обърнете внимание на хълмовете, които са по-добре изразени или изпъкнали. Всеки един от тях дава на притежателя си доминиращи качества – положителни, или отрицателни. Колкото по-голям е даденият хълм, толкова по-силно е изразено съответното качество. Най-добре развитият хълм придава основните качества на характера на индивида. Недобре развитите, или почти липсващи хълмове, говорят за отсъствие на съответните качества, и за развитие на противоположните им такива. Ако някой от хълмовете не се намира на своето място, а се е приближил до съседния, тогава той със свойствата си се намесва в свойствата на другия хълм, като отслабва тяхното значение, и доминира със своите качества.

За вдлъбнатините /долините/ на мястото на хълмовете се приема, че положителните качества се изместват от съответните им отрицателни качества. При разглеждане хълмовете на ръцете, трябва да се обърне внимание на това, дали са гладки, или обсипани с линии и знаци, защото последните влияят на качествата им в добро или лошо отношение.

Нормално е тяхното състояние и развитие да се различава при двете ръце. Ако трудно се разпознават, можете да присвиете леко дланта си. Желателно е докато правите анализа, да се уповавате преди всичко на вътрешния си глас. Не е нужно да се приемат дословно всички правила и дефиниции.

Всички подробности свързани с хълмовете и техния анализ търсете в книгата ми «Хиромантия или хирогномия - два начина да погледнем в бъдещето».  

www.hiromantia-ezoterika.com



Тагове:   хиромантия,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: taniatsiolakidou
Категория: Забавление
Прочетен: 324513
Постинги: 36
Коментари: 48
Гласове: 111
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930