Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2016 10:34 - Луната и Сатурн – детството и старостта, растежът и застоят, животът и смъртта.
Автор: silvaantonydon Категория: Тя и той   
Прочетен: 6748 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 21.01.2016 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Луната и Сатурн – детството и старостта, растежът и застоят, животът и смъртта.

Силва Дончева януари 2016г
  В астрологията има две небесни тела, които напълно се различават, но и взаимно се допълват и взаимодействат. Те образуват двойка противоположности и затова могат да преминават една в друга, да се преплитат и да си взаимодействат, те са символ на живота и смъртта.
Луната, която в астрологията е свързана със знака и съзвездие Рак, определя началото на живота, тя е майката, майчинството, първите седем години от живота. Това е небесното тяло, което управлява пренаталното развитие, растежа на плода, моментите на най-динамично оформяне на човешкото тяло, всички физиологични процеси на изграждане, разгръщането на генома. През съзвездие и знака на Рак душите влизат в въплащение. Луната е свързана непосредствено със Земята и живота на нея, контрапункт, на които са позицията и характеристиките на Сатурн – постепенното втвърдяване, обездвижване и смърт.

Луната е свързана с най-голямата динамика с най-голямото движение в астрологията, нещо напълно характерно и за самия живот. Тя е небесното тяло, което има най-бърз ход. Нейният цикъл всеки месец отбелязва четири фази. Тя всеки месец отново и отново се възражда, напълва и угасва. След това цикълът започва наново. Така Луната контролира природните процеси на планетата, свързани с раждането, растежа и плодородието. Нейният цвят е зеленият, чийто честоти на трептене също са символ и основа на покълването, развитието и съответно на вечността.

Не случайно Луната и съответно Земята /те са едно цяло – това е мястото в астрологията на самата планета/се свързват с плода, околоплодната течност, плацентата, пъпната връв и стволовите клетки. Последните са клетките, които на практика са най-много в ембрионалния стадий на развитие и постепенно, макар да съществуват и във възрастния индивид намаляват с годините на човека. Някои теории предполагат, че старостта е свързана и с тяхното постепенно изчерпване, въпреки че факторите вероятно са много и разнообразни. Например скъсяването на теломерите на ДНК при репликацията и, поради намаляване на ензима теломераза с възрастта. На практика отсъствието на теломераза предизвиква стареене и клетките спират да се обновяват. Може би трябва да си правим вербално хомеопатично теломераза D3, за да я стимулираме (https://www.facebook.com/groups/361088050626244/, www.homeoverb.com). Но това е просто идея при разсъждения върху влиянието на Луната. Не случайно точно на 26 юни 2000г. бе обявено в света, че предварителният вариант на генома е готов. Датата е в знака на Рак. Това е момент, в който за първи път вероятно от съществуването на живота на Земята един биологичен вид разчита собствената си рецепта за изграждане и строеж.

Сатурн, обратно, в астрологията той е свързан със знака, със съзвездие Козирог и съответно с процесите на остаряване, намаляване на растежа, спиране на обновяването, застоя и накрая смъртта. Той е символ на студенина и твърдост, на изчерпване на физическия живот. Негов символ е зимата и снега, сезонът, в който няма нищо зелено и растящо.

Всъщност животът е танц между тези две крайности, между знака на Рак и Козирог, между Луната и Сатурн.

Вероятно обаче те могат да преминават един в друг и то не само на ниво смърт и прераждане. Очевидно в годините на Сатурн, които започват след 56-та година, стартират най-активно процеси, свързани с обръщането на системата и подготвянето и за ново подмладяване, както анологично през зимата постепенно се заражда новия живот. Там се крият тайните как да се преминава от едно изчерпано физическо състояние към друго ново и подмладено тяло без ужаса на крайната загуба на физическите клетки. Това е идеята и за възкресението. Не случайно и самият символ на знака на Рак е преминаващи една в друга две спирали. Това е препратка и към двойната спирала на веригата на ДНК.

Поради все още голямото ни невежество обаче ние нямаме идея, как това може да стане. Очевидно е обаче, че трябва да търсим физическото прераждане в сферата на Лунните сили и въздействие върху физическите ни тела.

А Луната е преди всичко емоционалния ни свят, който ни кара да се грижим повече за другите, да изваждаме на преден план чувствата и топлотата. Затова Луната е символ на Великата майка – на великата грижа, на саможертва и благодатта на Бога. В този смисъл явно на чисто духовен план, за да достигнем до тайните на Луната трябва да сме като нея – изпълнение с нежност, себеотдаване и грижа. Затова майката и майчинството са най-великият път, по който Бог ни учи да обичаме другите и да забравяме себе си. А да обичаме всичко и всички означава безсмъртие, означава път, в който няма власт, егоизъм, съмнение и студенина /Сатурн/.

Луната е символ на водата, без която не може да съществува живот, не случайно първите девет месеца на човека са във водна среда. Вероятно и точно чрез водата може да има обновяване, защото водата е медиаторът между Невидимия духовен смят и тежкия физически свят. Говори се и за жива вода, която винаги е някъде далеч там в планината /символ на Сатурн/.

Вероятно става въпрос и за мезенхимните зрели стволови клетки, които също са свързани с Луната и Сатурн поради факта, че изграждат нови тъкани и органи. Сатурн определя възрастната структура на организма. Вероятно и самите стволови клетки и изграждането им е свързано с циклите на Луната и взаимодействието и с другите планети и Слънцето. На практика тези клетки, предполага науката, са обвързани с безсмъртието и вечното обновяване. Затова във взаимодействието между двете небесни тела е тайната на цикъла на трансформация без да се преминава през студа, твърдостта и застоя на смъртта.

Същевременно, когато насилствено се прекъсва живот в първите месеци след зачеването, това е рязко спиране на огромните Лунни сили на растеж. Това е шок за природните сили и указание, че нямаме нужда, не искаме живот и растеж. Може би в тази посока трябва да се замислим и когато разсъждаваме, защо бялата раса има толкова много репродуктивни проблеми, намалява и застарява. И не предпочитаме ли вече силите на Сатурн /амбиция, страх от отговорност, безлюбие, старост, егоизъм/, а не на младостта. Не са ли виновни майките, бащите, бабите и дядовците за стерилитета на децата си.

В този смисъл изучаването на характеристиките на Луната, на фазите на Луната и въздействието на Луната върху Земята и взаимните им връзки в духовен и чисто физически начин са едно от най-важните неща в астрологията.

Затова винаги, когато Луната започва свой нов цикъл е добре да събуждаме в себе силите на обновяване и растеж, а когато тя започне да намалява да пречистваме себе си от старото и излишното. Така в една близка комуникация с нея можем ще разберем най-добре себе си, децата си и всичко наоколо.



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: silvaantonydon
Категория: Тя и той
Прочетен: 1976010
Постинги: 291
Коментари: 451
Гласове: 1019