Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.11.2014 20:49 - Кубрат Пулев срещу Крисия, Хасан и Ибрахим
Автор: mamkamu Категория: Изкуство   
Прочетен: 11382 Коментари: 18 Гласове:
21

Последна промяна: 16.11.2014 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageВ древния Рим гладиаторите, наред с колесничарите, били едни от възможно най-презрените прослойки в Древния Свят. В противоречие на митовете, които битуват в холивудските сериали обаче, голяма част от тях били свободни хора, а не само роби, опитващи си да си изкарват прехраната. И естествено били доста богати, че и известни сред римското простолюдие, за което техните представления на арената били един основен смисъл на съществувание. Така живеели тогава античните средни римски лумпени – от игри до игри, от раздаване на хранителни помощи до последващото раздаване в следващия месец… Въпреки онези малобройни автори, които, пишейки, се противопоставяли на цялата тая извратена традиция.

Жалкото е и, че днес, две хилядолетия по късно, нещата из по-цивилизования уж днешен свят не са се променили кой знае колко. Отново любимците на тълпата са онези, които излизат, за да се бият и/или състезават пред нея, и отново забавляващите се от визуалните състезателни зрелища надделяват количествено над забавляващите се от Словото.

Следвайки интересите на нашенската тълпа, в неделя повечето български медии отразиха в пъти повече загубата на Кубрат Пулев, отколкото класирането на второ място на българчетата в Детската Евровизия. Почти за всички български сайтове в неделния следобед водещата новина беше боксовият мач, а не децата, изпълнението на които те кара да настръхнеш от удоволсвие. И то не защото си българин, джигитаец или незнамсикъвси, а затова че просто звучи красиво.

На фона на това почти божествено изпълнение на Крисия, Хасан и Ибрахим и техните сълзи от победата, оправданията на нашия боксов грамаден гладиатор за неговата загуба звучаха, като някакво радиоактивно морално замърсяване, което е типично за голяма част от нашите съвременни спортисти, когато губят. Да обвиняваш някаква „мафия“ или да отдаваш победата на съперника ти на „късмет“ и на намесата на съдиите след като той пет пъти за пет рунда те е повалил на земята, едва ли е достойно поведение. Камо ли да не го поздравиш и да отдадеш уважение на играта му.

Жалко е, че подобен пример за морална деградация може да се види редовно от голяма част от спортно съсловие у нас още от времената, когато цветът му ходеше да лее горки сълзи на погребенията на застреляните (слава Богу) шефове на мафиотските борчески групировки у нас. И това е така, щото някои хора, тренирайки мускулите си, не знаеха как да тренират душите си, което ги превръщаше в едни съвременни варвари, които до ден днешен дори не си дават сметка, че се опитват да срутят това, което поколения наред българи са градили от Освобождението насам.

От десетгодишните малки деца обаче не чух, да се оправдават, да мрънкат и да недоволстват, че са загубили от класиралото се на първо място италианче, подобно на големия „мъж“ Кубрат, което ми вдъхва отново надежда, че нормалността може някой ден и да победи в тая моя иначе красива страна.

Лошото е, че Кубрат Пулев загуби два пъти – един път на ринга и един път след него…






Гласувай:
22



1. raders - Красиви и талантливи деца! За ра...
16.11.2014 21:15
Красиви и талантливи деца! За разлика от онези тъпи идиоти, дето си префасонираха мутрите и още по-тъпата им публика.
цитирай
2. fascindoo - Точ в 10-ката!
16.11.2014 21:19
И тракиеца Спартак, и Кобрата са гладиатори, макар отместени 2000 години...
Но последният никога не може да стане Спартак, колкото и да се пине за велик..., както и "великия" евреин этинзон (кличко)...

Но божествено изпълнение на Крисия остава!
цитирай
3. mamkamu - :)
16.11.2014 21:43
raders написа:
Красиви и талантливи деца! За разлика от онези тъпи идиоти, дето си префасонираха мутрите и още по-тъпата им публика.


Разликата е фрапираща. Тя си проличава най-много, когато някой губи.
цитирай
4. mamkamu - :)
16.11.2014 21:44
fascindoo написа:
И тракиеца Спартак, и Кобрата са гладиатори, макар отместени 2000 години...
Но последният никога не може да стане Спартак, колкото и да се пине за велик..., както и "великия" евреин этинзон (кличко)...

Но божествено изпълнение на Крисия остава!


Да, много е добро детето. Даже, как ми хрумна да го сравнявам със спортисти :)
цитирай
5. vmir - Чудесно!
17.11.2014 08:41
цитирай
6. joysii - Крисия е невероятно талантливо и ...
17.11.2014 10:05
Крисия е невероятно талантливо и умно дете.
Колкото до Пулев, така и не разбрах защо даваше такъв зор да се бие с Кличко, след като е наясно, че няма шанс да го победи. Украинецът е класи над него в бокса.
цитирай
7. ve6titsa - Не мисля, че сравняваш Крисия и Кубрат.
17.11.2014 14:31
По-скоро отношението на нас българите към истинския талант и разни издънки. Лично аз се срамувах от поведението на С.Т.Трифонов, когато гледах клип-а от неговото т.н. шоу. Миналата седмица се чудих кога най-после ще се състои този прословут мач, да спрат с тези реклами, камиони с послания и реплики в стил "Разбиване" или както там се казваше. А българските деца винаги са били ненадминати - дори от "Хорът на Антониано". И когато пеят/да споменем Христо Недялков светла му памет/ трябва просто да мълчиш и слушаш.
цитирай
8. bezistena - Прекрасен морален импресионен ...
17.11.2014 14:40
Прекрасен морален импресионен анализ и поучение!
Поздрави от екипа ни и подкрепа с нашия постинг по същата тема:
http://bezistena.blog.bg/history/2014/11/17/kak-jelanieto-i-molitvite-na-bylgarite-i-svetata-liturgiia-k.1314515
"Как желанието и молитвите на Българите и светата литургия Кубрат да размаже Кличко,размазаха Българина!
цитирай
9. lado - Pozdravi!
17.11.2014 15:26
Neshto mi se bygna laptopa, nema kirilica
цитирай
10. kanibal - Напълно оскотяла и деградирала ...
17.11.2014 16:25
Напълно оскотяла и деградирала нация - възвеличаваща едно човекоподобно, което освен да блъска с юмруци няма мозък за друго, и не забелязваща красотата, която вече почти я няма.
цитирай
11. vencivaleri1951 - Ама много не си прав!
17.11.2014 19:14
Точно от теб никога не съм очаквал толова несправедлив постинг, а и не особено умен. Да съпоставяш спорт на изкуство , развил се талант на начинаещ такъв не е особно интелегентно. Не е и особено етично имайки впредвид колко твои колеги си "вадят хляба" около спортистите. Не е правдив и примерът ти с гладиаторите, най малкото защото и цезари са слизали на тревата в Колизеума. Платон е олимпийски шампион по борба/ често тогава схватките са били с летален изход/, а е бил принц. Учителят му Сократ също се е борел добре, а е бягал още по добре. Произведенията на писатели ,художниците и ваятелит в древността в много голяма степен са подвластни на спортни и военни събития.
Древните са издигали в култ физическото и духовното съвършенство и еднакво са тачели виликия спортист и великия артист или друг вид творец.
В случая ти противопоставяш едно безспорно явление в спорта с три деца които с много труд и късмет могат да станат един ден явление в изкуството.

Пулев трябвало да отиде да поздрави и вероятно да прегърне Кличко след победата на втория!?
Те и двамата са заредени с толкова агресия един срещу друг/иначе мача няма да стане/, такова количество адреналин се отделя за да издържат болката по време на такъв мач, да стопират страха, че само дисциплината която имат ги възпира да се захапят за гърлата. Както режисьорите нахъсват актьорите в персонажите да мразят, да обичат така психолози и треньори нахъсват този вид спортисти към агресивно и враждебно поведение към опонентите си. Като прибавиш към това и десетките милиони които са гарантирани за световния шампион не е трудно да се досетим накъде би взело посока поведението на всеки един от нас.
Би ли споделил откровено за милионен хонорар какво не би написал?
Бруталността в стремежа да бъдеш пръв е дала повод за не едно оскотяване.
Легенда или не отношенията Моцарт -Салиери са дали импулс на Пушсин да напише велико произведение. Тоест има го и там!
цитирай
12. ko642 - Поздрави за поста! Ако човек про...
17.11.2014 20:29
Поздрави за поста! Ако човек прочете твоя пост и този на Христо Марков на същата тема, ще си даде сметка защо СДС го сполетя такава участ.

Венци май е пропуснал "... днес, две хилядолетия по късно, нещата из по-цивилизования уж днешен свят не са се променили кой знае колко" :)
цитирай
13. gosho568 - Много хубав постинг, това е самата ...
17.11.2014 20:54
Много хубав постинг, това е самата истина..! Поздрави!
цитирай
14. vencivaleri1951 - Не, не съмпропуснал ...
18.11.2014 02:02
ko642 написа:
Поздрави за поста! Ако човек прочете твоя пост и този на Христо Марков на същата тема, ще си даде сметка защо СДС го сполетя такава участ.

Венци май е пропуснал "... днес, две хилядолетия по късно, нещата из по-цивилизования уж днешен свят не са се променили кой знае колко" :)


Човекът когото цитираш е от тези които си дават доброволно джобните, а после пискат, че са "изнасилени"
Просто не сте спортни хора. Иначе щяхте да знаете , че боксът не е лидер сред рисковите спортове. Скоростните дисциплини са далечпо рискови например и след прилючване на кариерата като спортист повечето бегачи например са развалини /Говорим за големите/ Така е и с колоезденето например Какво да кажем за водолазния спорт, автомобилния...Сите са много рисков спорт, алпинизъма...
Боксът е спорт по правило за интелегентни хора. Да припомня ли каква личност бе Касиус Клей, ами Формън освен велик боксьор бе и е успешен пастор. Виталий Кличко е силен политик и кмет на 3 мирионен град. Това са все велики световни шампиони. А авторът говори за безмозъчни същества които само знаят да се бъхтят и това не е справедливо. Братята Пулеви са също интелегентни и образовани мъже. И пак казвам, че боксът не е сред най рисковите спортове. Футболът който всички обичаме е спорт с далечповече контузии, нокаути ако щеш и с повече трагедии на тренировки и мачове И накрая колкото и болезнено и рисково да е по добре децата да спортуват/а когато го правят те подържават на големите/ отколкот с алкохол, цигари и наркотици
цитирай
15. mamkamu - :)
18.11.2014 09:32
Благодаря за коментарите, хора :) Винаги се радвам на тях, но не винаги имам възможност да отговорям своевременно.

Венци, така както си ги нанизал думите, излиза, че трябва да оправдаваме всеки простак, който се занимава със спорт или не знам си каква друга професия, когато реши да си показва простащината. Има обаче някакви граници на възпитание и етика, които, когато се преминат от някои хора, предизвикват реакция у други хора. И добре, че е така.
И да ти напомня за пореден път - не съм журналист. Разбирам, че вече си ме сложил в удобен за теб калъп, който, наред с други подобни, ти помага да преценяваш околния свят, но не съм журналист. За собствено удоволствие пиша и то когато нещо ме е предизвикало, както например ти сега :)
цитирай
16. goro6 - мамкати или татко ти,
19.11.2014 23:24
Как така си присвояваш правото да наричаш простак най успелия български боксьор.Проучи ли причините поради които Кубрат не поздрави Кличко за победата?Ако беше си направил труда да разгледаш някои снимки от срещата, може би щеше да разбереш силата на болката и разочарованието на Кубрат от факта, че не е предвидил нечестните прийоми, които използва Кличко и не се е предпазил от тях.Ще ти дам пример: С теб играем шах и аз от време навреме те удрям по главата.Когато те победя, ще ме поздравиш ли? Кличко можеше да победи и без подлостите, които използва, но просто го беше страх.
Прочети няколко пъти това, което пише Венци и по малко се кланяй на чужди богове.
цитирай
17. goro6 - Бог забавя, но не забравя.
20.11.2014 00:01
bezistena написа:
Прекрасен морален импресионен анализ и поучение!
Поздрави от екипа ни и подкрепа с нашия постинг по същата тема:
http://bezistena.blog.bg/history/2014/11/17/kak-jelanieto-i-molitvite-na-bylgarite-i-svetata-liturgiia-k.1314515
"Как желанието и молитвите на Българите и светата литургия Кубрат да размаже Кличко,размазаха Българина!

Добре де, черната молитва или магия размаза българите, но въпросът е, че изпълнителят Кличко действаше доста подличко и интересно е него по какъв начин ще го накажат.Ще поживеем, ще видим.Мисля, че Боговете не са му давали акъл да удря с рамене и лакти.Мисля също, че ако съдията не си затваряше очите по време на срещата, Кличко трябваше да бъде дисквалифициран.
цитирай
18. bojo12345 - Заговори се , че Кличко е употребил допинг?
22.11.2014 19:05
Ако се окаже верно , дали боксовата асоциация ще си отвори очите?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469551
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол